postthumb
8tk
35 min

Hakkliha-peekonipirukas

See pirukas maitseb nagu tõeline klassika, ilma keeruliste komponentide ja üleliigse peenutsemiseta. Kanahakkliha ja suitsupeekon sobivad siia pirukasse imehästi ning teevad sellest pirukast toitva roa. Sobib imehästi serveerimiseks koos värske salatiga!

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Laota lehttainas kandilise vormi (ca 25x18 cm) põhja ja äärtele (kui pisut tainast üle ääre ulatub, siis pole hullu, selle tõstad hiljem pirukale peale). Seejärel laota põhjale riivitud parmesan. Haki suitsupeekon väikesteks tükkideks ning prae pannil seni, kuni rasv eraldma hakkab, lisa juurde hakkliha, maitsesta soolaga ning küpseta seni, kuni hakkliha roosakas värvus kaob. Laota praetud segu vormi ning kata pealt riivitud juustuga. Sega hapukoor munadega, lisa segades juurde piim ning maitsesta soolaga. Vala piimasegu vormi. Tõsta üle ulatuvad servad pirukale ning küpseta (pöördõhuga režiimil) 200 kraadi juures 20-25 minutit. Lase jahtuda vähemalt 15 minutit peale ahjus küpsemist. Täielikult jahtununa on see pirukas kõige parem!

Koostisosad

    • 400 g lehttainast
    • suur peotäis riivitud parmesani
    • 120 g suitsupeekonit
    • 250 g Rannamõisa jahutatud hakklihasegu broileririnnafileest
    • suur peotäis riivitud juustu
    • 120 g hapukoort
    • 2 muna
    • 1 dl piima
    • soola