4-le
Pearoog

Hanešnitsel

Kõik on ju teinud seda imelihtsat sea-või veiselihast valmistatud paneeritud šnitslit, mis pannil praetud kuldpruuniks. Igati lihtne, kuid minu arvates vähemalt kord kuus kohustuslik lõunasöök, mida peab lihtsalt tegema. Seekord valmistasin selle nostalgilise roa hane rinnafileest. Lõpptulemus oli juba ette arvata – mahlane ning luksuslik kõige klassikalisem viisil.

 

 

Valmistamine


Fotod: Ragne Värk

Kõik on vägagi lihtne: lõika hanerinnafileed umbes 1-2cm paksusteks viiludeks.

Seejärel tambi lihahaamriga ükshaaval toidukile vahel õhukeseks.

Pane eraldi kaussidesse soolaga maitsestatud jahu, lahtiklopitud munad ning riivleib.

Pista õhukeseks tambitud liha viilud esmalt jahusse, siis muna sisse.

Seejärel püherda neid riivleivas.

Prae  paneeritud šnitslid pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri kõige lihtsamate keedukartulite, kurgisalati ja värske tilliga!

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa Jahutatud hanerinnafileed
  • Paneerimiseks
    • nisujahu
    • meresoola
    • 2 muna
    • riivleiba