postthumb

Hapukapsaga hautatud pardi-confit

Imepäraselt lihtne ning mõnus „laisa inimese roog“ valmistamiseks perele või külalistele mõnel erilisel päeval. Lühike retsept näeb üldjoontes ette järgmine: maitsesta-hauta-söö. Pika hautamise lõpptulemuseks on ülimalt maitsvad pardikoivad koos veel maitsvama hapukapsaga, mis lisab roale parajas koguses talvepühade mekki.

 

Valmistamine

Patsuta pardikoivad majapidamispaberiga kuivaks. Hõõru kokku peenemaks jahvatatud meresoola ja pipraga. Aseta koivad kaussi, lisa viilutatud küüslauguküüned, loorberilehed, hakitud majoraan ning aseta toidukilega kaetuna ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Seejärel kuumuta ahi 225 kraadini, võta koivad toatemperatuurile soojenema. Võta väiksem küpsetusvorm ning aseta sinna hapukapsas, pane peale pardikoivad (naha pool üleval) koos kõigi potis maitsestunud maitseainetega. Lisa vormi 1 dl vett ning hauta 15 minutit, seejärel alanda temperatuur 160 kraadini ning küpseta veel 3 tundi*.

*Küpsemise ajal olen koibi ka paar korda pööranud.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
    • meresoola, pipart
    • 2 küüslauguküünt
    • 3 loorberilehte
    • kimbuke värsket majoraani
    • 275 g hapukapsast
    • 1 dl vett