Hapukoore-juustukattega plaadipirukas

Munade värvimine ja -koksimine on täies hoos. Täna valmistasin samuti munadevärvimisaktsiooniks ette ning suutsin endale jälle kinnitada, et ma ei oska mune keeta. Minu jaoks tõeline teadus, kuidas ühel ja samal ajal erinevates pottides keema pandud munad tulevad ühel nii täiuslikud välja minul aga mitte üldsegi nii ilusad. Igastahes, kui munad keedetud ja koksitud, siis on kindlasti ka suur hulk mune, mida lihtsalt ei jõua enam süüa. Siit üks maitsev retsept, kus keedetud mune ideaalselt ära kasutada saab.

Valmistamine

Sulata taigen. Lõika porru viiludeks ning prae pannil õlis paar minutit. Rulli taigen jahusel pinnal 1cm paksuseks ristkülikuks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee noaga 2 cm kauguselt äärtest sisselõige (jättes taigna täienisti läbi lõikamata).

Laota taignale (ääred jäta 2cm ulatuses vabaks) eelnevalt praetud porruviilud, õhukesed munaviilud ning singiribad raputa peale veidi meresoola, kata riivitud juustuga. Klopi 1 muna lahti ning pintselda sellega piruka ääri. Ülejäänud muna sega hapukoorega ja vala pirukale. Küpseta (soovitavalt pöördõhuga režiimil) ahjus 200 kraadi juures seni kuni pirukas on pealt kuldne.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g külmutatud pärmi-lehttaigent
    • 0,25 porrut
    • 100 g Rannamõisa broilerikeedusinki 'Sale'
    • 75 g Rannamõisa Kalkuni suitsuvorsti 'Servelat'
    • 4 keedetud muna
    • 100 g riivitud juustu
    • 1 muna (keetmata)
    • 200 g hapukoort
    • meresoola