6
1 h

Herne-tangusupp

See supp on toitev ja parajalt tummine ning sobib söömiseks ükskõik mis aastaajal. Soovitavalt pane herned ning tangud eelmisel päevalveega  likku, nii valmib supp oluliselt kiiremini!

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Loputa herned ja tangud voolava vee all ning pane eelmisel õhtul külma veega likku. Järgmisel päeval pane seakoot ja broilerikoivad potti ning vala peale külm vesi - niipalju, et see ilusti liha kataks. Seejärel lase madalal kuumusel keema tõusta. Vahepeal koori ära supile tekkinud vaht.

Seejärel lisa pooleks lõigatud punane sibul, loorberilehed, pipar ning maitse järgi soola. Lisa ka leotatud ja nõrutatud herned-tangud. Keeda madalal kuumusel umbes 45 minutit. Seejärel võta supist välja lihad, eemalda ka loorberilehed ja sibulapoolikud. Puhasta liha üleliigsetest kelmetest kontidest jne ning tükelda puhastatdu liha väiksemaks. Lisa supile. Seejärel koori köögiviljad ning riivi jämeda riivipoolega, lisa supile. Sega juurde ka sinep ja till. Keeda suppi seni, kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta lõplikult.

Asenda herned poole koguse põldubadega

Koostisosad

    • 150 g kuivatatud herneid (kollaseid)
    • 100 g odratangu
    • 650 g suitsutatud seakooti või suitsuribi
    • 2 Rannamõisa jahutatud broilerikoiba
    • vett
    • 1 punane sibul
    • 3 loorberilehte
    • 5 pipratera
    • soola
    • 2 porgandit
    • 3 kartulit
    • 2 tl sinepit
    • peeneks hakitud tilli

Värsked inspireerivad retseptid

Vaata kõiki