4
30 min

Hernepestoga kanapasta

Hernepesto on lihtsalt jumalik. Mõnusalt maheda maitsega, kus on tunda igat komponenti, mis sinna lisatud on. Herneste magusus, maitserikka parmesani soolakus, oliiviõli kerge mõrkus ja sidruni hapukus, mis mõjub väga värskendavalt – need kõik 4 põhimaitset on lihtsalt fantastilised. Seda pestot sobib kasutada nii pastades kui ka võileivamäärdena.
Pesto valmistamine on väga lihtne. Nii, et üks suurepärane roog valmib mängleva kergusega!
Head katsetamist! 🙂

 

 

Foto: Kristian Neemela

Foto: Kristian Neemela

 

Valmistamine

Pesto jaoks keeda herneid soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit, kuni muutuvad pehmeks. Seejärel kurna vesi ära. Jahuta herned külmas jäävees.  Kurna jäävesi ja tõsta herned blendrisse. Lisa juurde oliiviõli, riivitud parmesan, sidrunimahl ja püreesta ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga.

Lõika kanafileest meelepärast ribad ja prae pannil kuldseks ning maitsesta soola ja pipraga.
Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees al denteks ning lisa pannile kanafilee juurde. Lisa pannile veel 4 sl pasta keeduvett. Viimasena lisa pannile 3-4 sl hernepestot ja sega läbi.
Serveeri juurde parmesani, värsket peterselli ja nirista üle oliiviõliga.
Söö koheselt!

Säilita pestot kaanega suletavas anumas ja fooliumiga kaetuna, nii säilib pesto värv!

Koostisosad

  • Hernepesto
    • 400 g külmutatud herneid
    • 150 g oliiviõli
    • 40 g sidrunimahla
    • 50 g parmesani juustu
    • sool/pipar
  • Muu
    • 2 Rannamõisa broilerifileed
    • 400 g tagliatelle pastat
    • Peterselli
    • Sool/pipar