Supid

Hernesupp suitsukana lisandiga

Ilusat vastlapäeva kõigile ja pikka-pikka liugu tänaseks päevaks! Täna kostitan ma teid natukene traditsioonide lähedasema supiga, kui see oli singi-hernesupp. Sellele blogile omaselt sai herneste ja kruupide kaaslaseks suitsukana. Endalegi ootamatult otsustasin eile õhtul, et täna peab saama hernesuppi ja vastlakukleid (vastlakukleid olen ma nüüdseks manustanud juba pühapäevast peale). Hommikul enne tööle asumist paningi eelmisel õhtul likku pandud herned koos kruupide ja suitsukanaga keema. Supi valmimise vahepeal meisterdasin pühapäeval küpsetatud saiakestest vastlakukleid…. nii, et täna saabki suppi ja kukleid! PS! kui Te herned kohe-kohe vette likku panete, saate lõunaks sooja hernesuppi suitsukanaga.

Valmistamine

Pane herned veega vähemalt 6 tunniks likku. Seejärel pane herned koos sama vee, kruupide ja soolaga keema. Keeda keskmisel kuumusel seni kuni herned hakkavad pehmenema, seejärel lisa tükeldatud suitsukana ning keeda kõik koos pehmeks. Vajadusel lisa soola.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 kl kuivatatud herneid
    • 16 dl vett
    • 1,5 dl kruupe
    • 400 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoiba
    • 2 tl soola