8
50 min

Hiinapärased lihapirukad

 Need lihapirukad ei vaja ahjus küpsetamist, selle asemel küpsevad need hoopis pannil. Seetõttu nimetetakse neid pirukaid ka tihtipeale lihtsalt pannipirukateks. Valmimisaeg on lühike ning valmistamine äärmiselt lihtne!

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Sega omavahel jahu ja sool. Vala juurde keev vesi ja seejärel külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Kõige lõpus lisa õli. Raputa tainapallile peale pisut jahu ning pane külmkappi vähemalt 30 minutiks.

Täidise valmistamiseks haki sibul ning prae klaasjaks. Lisa hakkliha ning prae kogu segu läbi, kuni hakkliha roosaka värvuse kadumiseni. Lisa till ning maitsesta sinepi, soola ja pipraga. Lase segul pisut jahtuda. Jaga tainas kaheksaks tainapalliks. Rulli jahusel pinnal tainapall ümmarguseks ning asetage keskele täidis. Tõsta tainaääred keskele ning suru omavahel need kindlalt kokku. Seejärel rulli tainarulliga pirukas lamedamaks. Toimi samamoodi ka ülejäänud tainapallidega.

Kuumuta pannil parajas koguses õli ning küpseta keskmisel kuumusel pirukad mõlemalt poolt kuldpruuniks. Paku kuumalt või jahtunult.

Lisa täidisesse veel juustu või köögivilju!

Koostisosad

  • Tainas
    • 4 dl nisujahu
    • 0,75 tl soola
    • 1 dl keevat vett
    • 1 dl külma vett
    • 1 tl õli
  • Täidis
    • 0,5 sibulat
    • 200 g Rannamõisa jahutatud broilerihakklihasegu rinna- või kintsulihast
    • 2 sl värsket tilli, peeneks hakituna
    • 1 tl sinepit, mahedat
    • soola, pipart