postthumb
2-le

Hommikune omlett aedubade ja singiga

Ilmselgelt on praegusel ajal minu lemmikkohaks hommikune kauplemist täis Pärnu turg. Jalutan hommikuti juba päris vara turulettide vahel, et siis miskit kaasa haarata hommikueine valmistamiseks ning lõunasöögiks. Hetkel saab turult peaaegu, et kõike – toamteid mis on päris tomati maitsega, imemagusaid kaalikaid, hoidistamiseks sobivaid kurgikesi ning erinevaid marju.

Tänahommikuses menüüs oli pearoll aedoal ja Rannamõisa ülemaitsvalt maitsval kanarulaadil. Lõpptulemusena ilutseski taldrikul talumunadest valmistatud kohev omlett.

 

Valmistamine

Keeda aedoa kaunu soolaga maitsestatud vees paar minutit ehk kuni nad on parajalt al dente. Seejärel nõruta. Viiluta kanarulaad ning lõika pikkadeks ribadeks.

Vispelda munad vahule. Lisa pidevalt segades, piim ja jahu. Maitsesta soolaga. Aja kergelt õliga piserdatud pann pliidil kuumaks. Pane 6 aedoa kauna pannile. Vala peale pool munasegust ning raputa üle singiribadega.

Kui omlett hakkab äärtest hüübima, tõsta puulusikaga see kergelt sissepoole, et keskmine vedel osa valguks äärtele, korda tegevust paar korda (nii hüübib omlett ütlaselt). Poole küpsemise pealt aseta pannile kaas peale, et omlett ilusti läbi küpseks. Kui omlett on pealt valmis, libista see taldrikule. Valmista samamoodi ka teine omlett.

PS! Omletti pole ümber vaja keerata. Retsepti idee põhinebki selle küpsetamisel ainult ühelt poolt.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 muna
    • 2 dl piima
    • 2 sl jahu
    • ca 0,5 tl soola
    • 12 aedoa kauna
    • 100 g Rannamõisa kanarulaadi ”Maamehe”