4-le

Hommikused kalkunivõileivad

Mul on varutud mitmeid põnevaid võileivaretsepte sellel nädalal avaldamiseks. Ei suutnud kohe mitte üldse otsustada, milline maitsev suutäis siin blogis täna Teieni toimetada. Istun praegu köögis kohvitassi taga ning vaatan köögiaknast välja suurte lumehangede poole. Tänane vaatepilt aga ei ole nii morn, nagu tavaliselt – päike on kuskilt välja ilmunud ja paistab nii eredalt – tahtmatult tuleb juba kevade tunne peale. Ideaalselt sobiks tänase päeva alustuseks miskit rõõmustama panevat. Niisiis on siin võileivaretsept – kalkunivõileivad, mis lihtsalt panevad oma rõõmsate värvidega veel rohkem kevadet ootama.

Valmistamine

Tambi kalkunifileed lihahaamriga õhemaks ning lõika neljaks tükiks. Maitsesta soola ja pipraga ning küpseta kuumal õliga piserdatud (grill)pannil mõlemalt poolt küpseks.

Lõika kuklid keskelt pooleks ning määri need pealt võiga. Aseta pooltele kuklitele peale kalkunifilee tükk ja tomativiil, raputa peale musta pipart. Seejärel aseta peale basiilikuleht ning riivitud juustu. Pane kõik kuklipooled (ka need millele on ainult võid määritud) ahju ja küpseta 200 kraadi juures seni, kuni juust on sulanud. Aseta juustu peale salatileht ning kata kergelt peale surudes teise kuklipoolega.

 

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 ciabatta kuklit
    • võid (määrimiseks)
    • 200 g Rannamõisa Jahutatud kalkunikintsuliha
    • 4 tomativiilu
    • basiilikulehti
    • riivitud justu
    • salatilehti
    • soola, pipart