postthumb
4-le

Hommikuvõileib maksaga

Kui marineeritud maks kõik ühel õhtul grillile ei lähe, siis võib sellest järgmisel päeval vägagi tänuväärse hommikusöögi endale valmistada. Peekon-maks – praemuna on suurepärane kooslus päeva alustamiseks. Muidugi võib asendada marinaadis seisnud maksa lihtsalt jahutatud maksaga, siis tuleb lihtsalt veidi hoolikamalt maitsestada soola ja pipraga.

Valmistamine

Kuivata majapidamispaberiga (marinaadis seisnud) maksatükid. Seejärel lõika maks ja peekoniviilud väiksemateks tükkideks. Prae kuumal, kergelt õliga piserdatud pannil peekoniviile, poole pealt lisa juurde maksatükid ning prae kiiresti läbi kuni maks on küpsenud (see ei võta kaua aega). Sega sisse austrikaste. Prae pannil munad mõlemalt poolt valmis, maitsesta soola ja pipraga. Aseta pehmele saiaviilule maksa-peekonisegu, raputa peale veidi hakitud basiilikut ning kõige peale pane praemuna.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 kooriksaia (või –leiva) viilu
    • 250 g (marinaadis) broilerimaksatükke
    • 4 suuremat peekoniviilu
    • 4 sl austrikastet
    • 4 muna
    • soola, pipart