postthumb
2
30 min

Hõrk broilerimaks sidrunise spargli ja pošeeritud munaga

See on üks taevalikult hõrk roog, mis tuletab meelde, et kevad on kätte jõudnud. Mõnusalt kerge kehale, kuid maitsed on lihtsalt suurepärased ja toimivad koos ideaalselt.
Selle roa valmistamise juures tuleb jälgida mõningaid punkte, et kõik ideaalselt sujuks. Kuna need kõik kolm: spargel, broilerimaks ja pošeeritud muna on kõige paremad soojana serveerides, siis ei saa ühtegi neist väga vara valmis teha. Väljaarvatud muna, kuid ka see maitseb soojana kõige paremini. Seega see tähendab seda, et need kõik kolm toitu tuleb samal ajal ja võimalikult kiiresti valmis teha. Alusta pošeeritud munade valmistamisest, kuna temaga ei juhtu külmana väga midagi. Järgmisena valmista sparglid ja siis broilerimaks. Broilerimaksa valmistamisel ole eriti ettevaatlik, kuna selle üleküpsetamine toimub väga kiirelt. Nii, et ole valmis!

Head katsetamist! 🙂

 

 

 

Foto: Kristian Neemela

Foto: Kristian Neemela

 

 

Valmistamine

Alusta söögitegemist pošeeritud munade valmistamisest. Pošeeritud munade jaoks kuumuta potis vesi keemiseni, seejärel alanda kuumus nii madalaks, et poti põhjast tuleb õrnalt mulle, kuid kindlasti ei tohi vesi keeda. Löö muna väikesesse kaussi lahti. Tõmba vee sisse keeris ja kalla muna võimalikult vee lähedalt vees olevasse keerisesse.  Tee sama ka teise munaga.  Pošeeri munasi umbes 2-3 minutit. Seejärel eemalda munad veest ja aseta külmaveega täidetud kaussi. See peatab küpsemisprotsessi, kuid kui soovid mune soojana serveerida, siis jäta nende valmistamine kõige viimaseks ning jäta külmas vees jahutamine ära.

Sparglite valmistamiseks pese ja kuivata sparglid. Eemalda sparglitelt alumine puitunud osa. Kuumuta pann ning lisa kuumale pannile õli ja või. Järgmisena lisa sparglid ja tükeldatud küüslauk ning prae kuni minut. Viimasena lisa külmutatud herned ja kuumuta kuni herned sulanud. Sellega läheb umbes 30 sekundit. Maitsesta sparglid sidrunimahla, soola ja pipraga. Eemalda pann tulelt ja serveeri koheselt.

Broilerimaksa valmistamiseks lõika maks ühesuurusteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja või ning lisa mõned oksad värsket tüümianit. Seejärel lisa broilerimaks ja prae kiirelt igast küljest ning maitsesta soola ja pipraga.

Serveerimisel kasuta värsket tilli ja parmesani juustu.

Ära küpseta broilerimaksa üle, see muutub kuivaks ja ebameeldivaks!

Koostisosad

    • 8 sparglit
    • 1,5 sl oliiviõli
    • 15 g võid 82%
    • 1 küüslauguküüs
    • Sidruni mahla
    • Peotäis herneid
    • Parmesani juustu
    • Soola/pipart
    • Värsket tilli
  • Broilerimaks
    • 150 g Rannamõisa broilerimaksa
    • 1,5 sl Oliiviõli
    • 15 g võid 82%
    • Tüümiani
    • Soola/pipart
  • Pošeeritud munad
    • 2 muna
    • Soola/pipart