postthumb
2 tk
1 h
Pirukad
Lihtne

Ilma pärmita pitsapõhi

Kui soovite valmistada kerge vaevaga pitsat, siis pitsapõhja valmimisel on abiks kindlasti seesama retsept. Tegemist on ühe imehea pitsapõhja retseptiga, milles puudub traditsiooniline komponent pärm. Selle asemel on kergitamisel väikeseks abiks hoopis küpsetuspulber. See pitsapõhi jääb lõpptulemusena õhuke ja krõbe. Katteks lisa meelepäraseid komponente.

Valmistamine

Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Vala juurde keev vesi ja seejärel külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Kõige lõpus lisa õli. Pane tainas külmkappi seisma umbes 15-30 minutiks. Seejärel tee tainas pooleks ning rulli sellest tainarulliga jahuselpinnal kaks õhukest ja ümmargust pitsapõhja.

Tõsta pitsapõhjad ahjuplaadile ning määri peale tomatipasta. Lisa singiribad, tükeldatud paprika, jalopeńo- ning tomativiilud.  Lõika mozzarella viiludeks ning jaota pitsadele. Raputa peale pipart. Küpseta pitsasid pöördõhuga ahjus 200 kraadi juures ca 10-15 minutit või seni, kuni juust on sulanud. Serveeri!

Soovitused:
*Asenda nisujahu osaliselt odrajahuga!
*Kui soovid ilusat pitsaringi, siis aseta lahtirullitud tainale lahtikäiva ümmarguse koogivormi rõngas ning lõika selle abil välja pitsaring!

Koostisosad

  • Tainas
    • 6 dl tavalist nisujahu või täisteranisujahu
    • ca 1 tl soola
    • 1 tl küpsetuspulber
    • 1,5 dl keevat vett
    • 1,5  dl külma vett
    • 1,5 sl õli
  • Kate