2tk
1 h

Ilma pärmita pitsapõhi

Kui soovite valmistada kerge vaevaga pitsat, siis pitsapõhja valmimisel on abiks kindlasti seesama retsept. Tegemist on ühe imehea pitsapõhja retseptiga, milles puudub traditsiooniline komponent pärm. Selle asemel on kergitamisel väikeseks abiks hoopis küpsetuspulber. See pitsapõhi jääb lõpptulemusena õhuke ja krõbe.

Selle pitsa kate on ka pisut teistmoodi – kui tavaliselt on kõige peal juust, siis siinses retseptis pannakse toorsuitsuliha õhukeste viiludena pitsale hoopis peale selle küpsetamist.

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Vala juurde keev vesi ja seejärel külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Kõige lõpus lisa õli. Pane tainas külmkappi seisma umbes 15-30 minutiks. Seejärel tee tainas pooleks ning rulli sellest tainarulliga jahuselpinnal kaks õhukest ja ümmargust pitsapõhja.

Tõsta pitsapõhjad ahjuplaadile ning määri peale tomatipasta. Raputa peale soola ning pipart. Lõika mozzarella viiludeks ning jaota pitsadele. Raputa peale pipart. Küpseta pitsasid pöördõhuga ahjus 200 kraadi juures ca 10-15 minutit või seni, kuni juust on sulanud. Lõika toorsuitsufileest hästi õhukesed  viilud ning laota pitsale. Serveeri koheselt.

Asenda nisujahu osaliselt odrajahuga!

Koostisosad

  • Tainas
    • 6 dl tavalist nisujahu või täisteranisujahu
    • ca 1 tl soola
    • 1 tl küpsetuspulber
    • 1,5 dl keevat vett
    • 1,5  dl külma vett
    • 1,5 sl õli
  • Kate
    • tomatipastat
    • 250 g mozzarellat
    • 200 g Rannamõisa toorsuitsu kalkunirinnafileed
    • soola, pipart