postthumb
1 h 15 min
Pearoog

Imelihtne ahjukana Thomas Kelleri moodi

Kelleri krõbeda ahjukana retsepti puhul on kõige intrigeerivam see, et koostisainete loetellu kuuluvad vaid kana, pipar, sool. Viimistlemiseks võid. Ja siis see, et vastupidiselt muidu levinud meetodile, kus üritatakse mahlasust lihale lisada nii kaane all küpsetades kui ka mahladega kastes ja vedelikke lisades, on Kelleri kana küpsetamise idee mahlade ja vedelike miinimumini viimises. Ja nii uskumatu kui see ka ei ole, sel geniaalselt lihtsal moel valmib imeliselt maitsev ja mahlane krõbeda õhukese nahakooriku alla peitunud kana. Kuna koostisaineid on vähe, on oluline jälgida, et kana oleks värske, sool võiks olla hea kvaliteetne meresool ning pipar värskelt jahvatatud. Ning küpsetamistemperatuure tuleks ka jälgida, sest kuum ahi on üheks võtmesõnaks ideaalse lõpptulemuse saavutamiseks.

 

Koostisosad

Valmistamine

Esmalt tuleks jahutatud broiler majapidamispaberiga seest ja väljast kuivatada ning seejärel kinni siduda, et vältida tiivaotste ja koibade kõrbemist. Kana tuleks siduda värvitu majapidamisnööriga ja nii, et esmalt tiivad selja voltida, siis jalad kokku siduda, jalgade juurest nöör mööda selga kaelani vedada ja siis tiivaotsad nööriga kinni tõmmata. Sõlm tuleb kikilipsuna (olematu) lõua alla.

Seejärel aseta kana ahjuvormi ning puista ta meresoola ja värskelt jahvatatud pipraga üle. Sool peaks olema nii kvaliteetne (Maldon, Sal de Mer, Rose Salt vms), kui vähegi võimalik ning soola peaks kokku kuluma umbes 1 spl.

Soojenda ahi 230 kraadini ning pane kana ahju. Küpseta 50-60 minutit. Umbes poole pealt alandas veidi temperatuuri (ca 210-ni), et pealispind liiga tumedaks ei küpseks. Võta kana ahjust ja nüüd kasta kana praemahladega. Soovi korral võid kana üle puistata värske tüümianiga ning jäta umbes veerand tunniks seisma, et mahlad rahuneksid.

Lõika kana tükkideks. Aseta tükkidele veidi võid või kalla tükid üle sulavõiga. Serveeri koos sinepiga, värske salatiga ning mitte keegi ei usu, et see kana võis nii lihtsal moel valmida. Krõbe õhuke nahast pealiskiht, mille alla peitunud mahe ja mahlane liha ei saa kedagi külmaks jätta


Foto: Tuuli Mathisen

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun