Ingveri-mee kanakoivad ja –tiivad

See on üks ahvatlev suupiste kõigile neile, kes armastavad magusa alatooniga liha. Mee ja ingveri marinaadis jäävad kanakoivad ja –tiivad hästi mõnusalt kleepjad, karamellised ja ahvatlevalt mahlased. Tegemist on toiduga, mida võib serveerida ka finger-food’ina ehk näppude vahelt söödava suupistena. Selleks tuleks keerata ümber küpsete kanakoibade alumise otsa foolium ja ahvatevalt maitsev seltsiline näiteks filmiõhtuks on olemas nii, et seda saab süüa ka otse näppude vahelt.

 

Valmistamine

Sega pannil suhkur, mesi ja vesi kuni suhkur on sulanud. Lisa peeneks hakitud ingver ja hauta mõned minutid. Tõsta pann tulelt ning lisa küüslauk, sidrunikoor ja tšilli. Jahvata juurde veidi musta pipart. Suuremate kanakoibade korral võid lihasse diagonaalselt mõned lõigud teha, siis maitsestub liha ühtlasemalt ja küpseb ka korralikult läbi. Kalla marinaad lihale ja lase maitsestuda vähemalt 3 tundi kuni üleöö. Keera liha vahepeal ümber, et ta ühtlaselt maitsestuks.

Laota liha ahjupannile või plaadile ühekordse kihina. Küpseta eelsoojendatud ahjus ca 180-200 kraadi juures kuni liha on kuldse värvusega ja kergelt pruunistunud. Selleks kulub umbes 40 minutit.

Valmis lihale puista peale hakitud maitserohelist.


Foto: Tuuli Mathisen

Koostisosad

    • ca 1 kg Rannamõisa jahutatud broileri poolkoibi ja -tiibu (tiivad tuleks kaheks lõigada)
    • 10 jupp ingverit, koorituna ja peeneks hakituna
    • 1 suurema sidruni koor peenelt riivituna
    • 50 gr tumedat muscovadot
    • 100 gr mett
    • 60 ml vett
    • 2-3 küüslauguküünt peeneks hakituna
    • 1 suurem roheline tšilli peeneks hakituna
    • 1 tl soola
    • värskelt jahvatatud musta pipart
    • maitserohelist hakituna