postthumb
3
30 min

Ingveri-seenesalat tofu ja küülikumaksaga

See salat on justkui prae eest – täidab korralikult kõhtu, kuid samas ei tekita ebameeldivat täiskõhutunnet. See salat valmib praetud seentest ja tofust, lisaks juurde värskeid salatilehti ning marineeritud ingverijuurt. Salatit troonib värskendav ja kreemjas laimikaste.

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Valmista kaste: lisa laimimahlale pidevalt segades juurde sinep, seejärel lisa segades juurde õli. Sega, kuni kaste pakseneb. Kõige lõpuks lisa segades juurde kreeka jogurt. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

Sega kokku salatilehed ja ingverijuurelaastud. Jaga segu kolmele taldrikule. Kuumuta pannil õli ja pisut võid. Puhasta ja haki seened ning lõika tofu kuubikuteks. Prae pannil esmalt seenel, maitsesta soola ja pipraga. Poole pealt lisa tofu-kuubikud. Prae seni, kuni seened on küpsenud ning tofu-kuubikud kergelt pruunika jumega. Jaga seenesegu salatisegule. Seejärel prae pannil õlis kiirelt maksatükid mõlemalt poolt küpseks, maitsesta soola ja pipraga. Praadimise lõpu poole lisa juurde veiniäädikas. Sega korra ning pane maksatükid salatile. Vala peale pannile tekkinud praemahlad.

Kõige lõpuks vala taldrikule laimikaste. Söö koheselt.

Leota maksa võimalusel eelnevalt ca 15min piimas, nii kaob ära maksale omane
kergelt mõrkjas maitse.

Koostisosad

    • mõni peotäis salatilehti
    • 65 g marineeritud ingverijuurt
    • 150 g seeni
    • 150 g tofut
    • 200 g Rannamõisa jahutatud küülikumaksa
    • 3-4 sl punase veini äädikat
    • soola, pipart, suhkrut
  • Laimikaste
    • 1 laimist pressitud mahl
    • 1 tl mahedat sinepit
    • 25 g oliiviõli
    • 25 g kreeka jogurtit
    • soola, pipart, suhkrut