postthumb
4-le
1 h 20 min

Jänesehautis sidruni ja kadakamarjadega

Erinevad ja hautised tõusevad päevakorda just külmemal hooajal. Seetõttu üks mõnus küülikuhautis. Hautistega on juba kord nii, et haki kõik vajalikud komponendid valmis ning seejärel unusta need pliidile hauduma…. ja mõne aja pärast ongi mõnus roog valmis.

Retsept ja foto Ants Uustalu.

Valmistamine

Pane sibulad kuumakindlasse kaussi ja vala üle keeva veega. Lase paar minutit seista, kurna ning eemalda seejärel sibulatel koor. Sibulad jäta terveks.

Maitsesta jahu soola ja pipraga ning paneeri selles jänesetükid. Kuumuta pannil õli ning lisa või, prae selles sektoriteks lõigatud sidrunid. Prae jänesetükid kergelt kuumal pannil, nõruta rasvast ja tõsta kastrulisse. Prae kiirelt pannil ka sibulad, kuni need hakkavad värvi võtma, lisa küüslauk, alles jäänud maitsestatud jahu, rosmariin, kadakamarjad ja puljong, lase keema tõusta ning vala kastrulisse. Lisa sidrunid. Kata kaanega ning hauta 50 min, kuni jänes on pehme. Lisa vahukoor ning vajadusel maitsesta.

Koostisosad

    • 300 g šalottsibulaid
    • 1 spl jahu
    • soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
    • 1 Rannamõisa jahutatud küülik, portsjoniteks lõigatud
    • 50g võid
    • 1 spl õli
    • 1 sidruni koor
    • 2 spl mett
    • 2 küüslauguküünt
    • 1 spl värsket rosmariini
    • 12 kadakamarja
    • 300 ml kana- või metsloomapulongit
    • 4 spl vahukoort