postthumb

Janssoni kiusatus, seekord hoopis kanaga

Piilun mitmendat päeva varahommikul esimese tegevusena õue ning üha enam ei  imesta ma õues lakkamatu tiheda lumesaju üle. Tuleb leppida, et selle aasta talv on loodud tulema ülirohke lumega. Ärgates lipsan ruttu läbi esikust ning siis otse kööki, kus asub minu ülikasulik abiline puupliit. Veel veidi unesegaselt teen pliidi alla tule, panen teekannu tulele ning jään ootama suure helerohelise tassi  taga üsna varsti valmivat kuuma vett. Ise samal ajal kuulatadeses pliidi all praksuvat tuld ning  silmates köögiaknast laiuvat valget…lumivalget lumesadu. Seejärel tekib üsna arukas otsus tänaseks lõunasöögiks valmistada miskit toitvat, veidi nostalgilist ja miskit lihtsat. Tänu Rannamõisa põhjamaise rootsiretseptikuule ei jää üle miskit muud kui teha vana head Janssoni kiusatust – kartuli, paraja sibula koguse ning sellesse rooga võib-olla veidi ebatraditsioonilise lisandi ehk kanaga. Traditsiooniline ansoovis on sellest roast minu retseptis eemaldunud. Sellegipoolest üks suurepärane hea-tuju-toit praegusesse lumetormi-ilma.

Valmistamine

Lõika toored kartulid õhukesteks viiludeks ning need omakorda peenikesteks kartuliribadeks. Haki sibul ning prae õlis klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa ka väikesteks tükkideks lõigatud broilerifilee. Prae seni kuni broileriliha on valmis.

Pane vormi pooled kartulitest, puista peale veidi soola, seejärel pane peale sibula-broilerilihasegu. selle peale ülejäänud kartulid. Raputa peale soola ja pipart ning vala üle koorega. Aseta kõige peale võitükikesed ning küpseta 200 kraadi juures ca 1tund.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 700 g kooritud kartuleid
    • 3 sibulat
    • 300 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 5 dl rõõska koort (10%)
    • 50 g võid
    • soola, pipart