postthumb
4
40 min

Jõhvikaga lihapallid juur- ja köögiviljadega

Traditsiooniliste lihapallide asemel pisut teistmoodi maitseelamust. Nimelt saavad siin retseptis lihapallid endale kaaslaseks hapukad jõhvikad. Retsept: Henri Ruul.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud hakitud broileri- või kalkuniliha
    • 1 muna
    • Peotäis jõhvikaid (40 g)
    • pool punast sibulat (valikuline)
    • Basiilikut
    • 2 maguskartulit ehk bataati
    • 200 g aeduba (rohelised oad)

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega omavahel hakklihasegu, muna, tükeldatud basiilik ja jõhvikad. Maitsesta meresoola ja pipraga (võid lisada ka peotäie purustatud punast sibulat). Vormi lihapallid ning aseta ahjuplaadile (sellest kogusest saab umbes 16 väikest lihapalli). Teisele ahjuplaadile aseta aedoad. Piserda peale oliiviõli. Küpseta ahjus 20-25 minutit. Kuna maguskartuli küpsetusaeg on lühem (ca 15-20min sõltuvalt tükkide suurusest), siis lisa bataat teistest natuke hiljem. Raputa maguskartulile peale meresoola ja oliiviõli.

1 portsjon sisaldab: energia 340 kcal; süsivesikud 40 g;
rasvad 12 g; valgud 18 g

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun