postthumb
8-le
6+2 h
Pühadeks!

Jõulupart sinepi ja küüslauguga

Võrreldes kanalihaga on pardiliha mõnevõrra tumedam ning kindlasti ka maitselt rikkalikum, seetõttu sobib hõrk pardipraad ideaalselt jõulualauale. Õigesti küpsetatud pardiliha jääb lõpptulemusena äärmiselt pehme ja maitsev. Part sobib maitseainetest imehästi kokku küüslaugu, kadakamarjade, pune ja tüümianiga, kuid suurepärase lõpptulemuse saab ka vaid soola ja pipart kasutades. Antud retseptis on parti maitsestatud lihtsate maitseainetega ning täidetud sibularõngaste ja küüslauguküüntega, mis küpsedes annavad lihale juurde vägagi mõnusat maitset. Parti täites võib kasutada aga ka hapukapsast, õunu ja musti ploome.

Retsept ilmus ka detsembrikuu 2011 toiduajakirjas OmaMaitse.

Valmistamine

Patsuta part majapidamispaberiga kuivaks. Tee rinna kohale nahale sisselõiked ühtepidi ja teistpidi, et tekiks ruudustik. Hõõru part seest ja väljast soola ja pipraga. Seejärel määri kokku sinepiga (seest ja väljast). Viiluta sibul õhukesteks viiludeks ja lõika küüslauguküüned neljaks. Täida pardi sisemus sibula ja küüslauguga. Seo pardi jalad niidiga kokku. Võimalusel maitsesta ca 6 tundi.

Aseta part ahjupannile rinnaga ülespoole. Kuumuta ahi 160 kraadini. Küpseta parti 2 tundi, vahepeal vormi tekkinud praeleemega kastes. Seejärel kuumuta ahi 200kraadini ning küpseta seni, kuni nahk on ilusti pruunistunud. Serveeri.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa Jahutatud part
    • 1,5 sl meresoola, kergelt peenestatud
    • värskelt jahvatatud musta pipart
    • 3-4 sl dijoni sinepit
    • 1 sibul
    • 4 küüslauguküünt