postthumb

Justnagu Pasta Carbonara

See nädal on olnud retseptide rohke ning maitsvaid üllatusi tuleb veel. Praegu aga minu üks lemmikumaid pastaroogasid veidi minulikul moel. Pasta on minu arvates suurepärane väljapääs kiiresti maitsva õhtusöögi valmistamiseks….ja kiiresti valmib see roog kohe kindlasti Pakkusin seda ükspäev külalistele, kes minuga samaaegselt toauksest sisse astusid. Jõudsin enne serveerimist veel toidu pildile jäädvustada, et seda siis Teilegi pakkuda.

Valmistamine

Keeda makarone soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevatele juhistele (ise keedan tavaliselt 1 minuti võrra vähem, kui pakil märgitud, nii jääb pasta mõnusalt al dente). Jäta alles ca 0,5 kl pasta keeduvett (seda lisa valmimise lõppjärgus vajaduse korral, juhul kui pasta tundub kuiv).

Sega omavahel koor, riivitud juust ja muna. Lõika sink peenikesteks ribadeks ning prae õliga piserdatud pannil korraks läbi. Lisa poolitatud kirsstomatid, hakitud pähklid, cayenne pipar ja veidi musta pipart. Aseta pannile eelnevalt keedetud pasta ja till, maitsesta soolaga ning sega korralikult läbi. Võta pann tulelt. Sega kuumale pastale juurde koore-munasegu. Serveeri koheselt.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 400 g pennesid (või spagette)
    • 2 dl kohvikoort 10%
    • 50 g peenelt riivitud juust
    • 2 muna
    • 200 g Rannamõisa Broilerikeedusinki Sale
    • 8-10 kirsstomatit
    • 4 sl peeneks hakitud india pähkleid
    • 0,5 tl cayenne pipart
    • peotäis rohelist tilli, hakituna
    • soola, pipart