postthumb
2
20-30 min
Lõunasöök

Juustukastmega kanaburger

Isetehtud burger on maitsev kiirtoit, mille toiteväärtuse üle saad otsustada ise vastavalt burgeris kasutatavatele komponentidele. Kindlasti vähendab klassikalise burgeri kaloreid kanaliha kasutamine. Seega on siin üks retseptiidee, kus klassikalise hakklihast kotleti asemel on kasutatud kanaliha ning ohtra juustu asemel kroonib burgerit juustukaste ning pisut sinihallitusjuustu tükke!

Koostisosad

    • 2 hamburgerikuklit
    • 2 tk Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
    • soola, pipart
    • 2 sl sinihallitusjuustu, murendatuna
    • peotäis jääsalati õhukesi ribasid
    • 2 tl mahedat sinepit
    • marineeritud kurgi viile
  • Juustukaste:
    • 50 g kohvikoort
    • 75 g sulatatud juustu

Valmistamine

Kastme valmistamiseks kuumuta koort ja sulatatud juustu aeg-ajalt segades seni, kuni kaste on ühtlaselt kastmeks sulanud.

Prae kalkunikintsulihatükid pannil või grillil mõlemalt poolt küpseks, vahepael maitsesta soola ja pipraga. Soojenda kuklid. Seejärel pane alumisele kuklipoolele pisut kastet, selle peale aseta kanaliha ning laota peale sinihallitusjuustutükid. Selle peale vala veel pisut kastet ning laota peale jääsalatiribad. Ülemisele kuklipoolele määri sinep ning aseta peale kurgiviilud. Tõsta ülemine kuklipool teise kukli peale ning serveeri. Toimi samamoodi ka teise burgeriga!

Vaata teisi burgeriretsepte Rannamõisa blogist:

Broilerifileeburger nacho-kastmega

Suitsukanaburger

Suvikõrvitsa-kanalihaburger

Kana-avokaadoburger suitsujuustuga

Milliseid kastmeid veel burgeri vahel kasutada?

Hapukoorekaste:
100 g hapukoort
100 g majoneesi
100 g marineeritud kurki
soola, pipart, suhkrut

Haki kurk hästi peeneks ning sega ülejäänud komponentidega, maitsesta.

Sinihallitusjuustukaste:

50 g sinihallitusjuustu
2 sl majoneesi
1 sl hapukoort

Purusta kahvliga sinihallitusjuust, lisa majonees ja hapukoor ning sega ühtlaseks.

Küüslaugu- ürdikaste

50 g majoneesi
50 g Kreeka jogurtit
2 sl pärmihelbeid
1 küüslauguküüs
1 sl tüümiani
soola, pipart

Sega omavahel majonees ja jogurt. Lisa pärmihelbed, purustatud küüslauguküüs ja hakitud tüümian.  Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Tšilline tomati-sibulakaste

1 sibul
100 g tomatipastat
4 sl marineeritud kurgi vedelikku
1 tl tšillihelbeid
0,5 riivitud sidruni koort
sorts sojakastet
soola, pipart suhkrut (maitsestamiseks)

Haki sibul ning prae pannil õlis klaasjaks. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta madlal kuumusel paar minutit. Maitsesta!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun