postthumb
4-5

Juustukastmega maksapada

Uus nädal, uus retsept. See nädal algab siis ühe päris uue Rannamõisa tootega kanamaksaga. Hing ihkab miskit soojendavat ja toitvat, esmasena tuleb pähe juustukaste, siis rändavad mõtted kanamaksa juurde ning siis tahaks miskit värvilist. Siin tulebki mängu brokkoli ja lillkapsas. Kõik kokku on õks võrratult lihtne panniroog, mida ilustavad parmesanilaastud.

Valmistamine

Tee lillkapsas ja spargelkapsasõisikuteks ning pane aurutisse, raputa peale soola ning auruta ca 15-20 minutit ehk kuni need on mõnusalt al dente (kui aurutamisvõimalust ei ole, keeda soolaga maitsestatud veel pool pehmeks).

Kuivata maksatükid majapidamispaberiga ning pruunista pannil valmimiseni, maitsesta vahepeal soola ja pipraga. (Jälgi, et maksa üle ei kuumuta, muidu muutub see vintskeks).

Kastme valmistamiseks kuumuta koort, lisa toorjuust ning aeg.ajalt segades kuumuta kastet seni kuni koor on sulanud. Seejärel pane aurututud spargel- ja lillkapsaõisikud kuumale pannile, vala peale juustukaste. Lisa praetud maks ja riivitud parmesan ning sega korralikult. Serveeri parmesanilaastude ja maitserohelisega.


Foto:Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g lillkapsast
    • 200 g spargelkapsast ehk brokolit
    • 600 g Rannamõisa kanamaksa
    • 2 dl rõõska koort 35%
    • 1 pk toorjuustu maitserohelisega
    • soola, pipart
    • 1 dl riivitud parmesani