Kahekihiline võileivatort

Mul on hea meel teatada, et see on esimene postitus teemal Teeme Koos samm-sammult. Nagu arugi saada on tegemist postitusega, kus tavalisele õpetusele on lisatud pildid toiduvalmistamise protsessidest. Loodetavasti on abiks! Muidugi oleks paslik tänase tuisu-lumetormi ilmaga pakkuda miskit soojendavat, aga mõeldes lähenevale Vabariigi aastapäevale on vist siiski sobilik kostitada teid ühe maitsva võileivatordiga. See on tort kõige otsesemas mõttes, kus all leivapurust valmistatud põhi ning katteks peal täidis kõige maitsvamast.

Ja kui on külm, võib jaheda ilmaga endale alati maiustamiseks keeta tassikene piparmünditeed ning serveerida seda koos meemehe antud kõige magusama, kergelt kristallistunud meega.

Valmistamine

 


Fotod: Ragne Värk

Lõika leib kuubikuteks ning peenesta köögikombainis või saumikseriga peeneks puruks.

Sega puljongikuubik keeva veega ning lisa leivapurule. Sega ühtlaseks massiks ning aseta küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja.

Lõika sai kuubikuteks.

Haki sibul noaga väikesteks tükkideks ja prae pannil õlis klaasjaks. Tükelda hapukurk, sink ja keedetud munad. Sega kõik täidise komponendi omavahel kokku, maitsesta soolaga.

Aseta täidis koogivormi leivapõhja peale ning pane ööpäevaks külma tahenema. Serveerimisel kaunista meelepäraselt.

Koostisosad

    • 250 g leiba
    • 0,5 puljongikuubikut
    • 1,5 dl keeva vett
    • 0,5 sibulat
    • 250 g röstsai
    • 1 suurem hapukurk
    • 175 g Rannamõisa broilerikeedusinki Sale
    • 3 keedetud muna
    • 100 g riivitud juustu
    • 350 g hapukoort
    • 75 g majoneesi
    • 1 tl suhkrut
    • soola