4-le

Kalkuni-maasikasalat

Lihtne ja huvitava kooslusega salat.

Valmistamine

Lõika kalkunifileest 4 cm laiused ribad. Prae pannil või grillil mõlemalt poolt 4 minutit. Maitsesta soola ja musta pipraga ning pintselda üle teriyaki kastmega.

Lõika 3 cm pikkusteks tükkideks. Puhasta ja poolita maasikad ning viiluta kurk. Rebi salatilehed väiksemaks.Kastme jaoks püreeri sauseguriga kõik kastme ained ühtlaseks kastmeks. Sega salatiained omavahel läbi ja serveeri kastmega.


Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa jahutatud kalkuni rinnafileed
    • soola ja musta pipart
    • 2 sl teriyaki kastet
    • 500 g maasikaid
    • pool pikka kurki
    • salatilehti(jääsalat, lollo rosso, rucola)
    • värsket basiilikut
  • Kaste
    • 4 sl oliiviõli
    • 1 tl vedelat mett
    • 2 tl palsamiveiniäädikat
    • 300 g maasikaid
    • soola ja musta pipart