4-le
40 min
Lihtne

Kalkunifilee kookose-koorekastmes

Üks maitsev mugavustoit, mida sobib igati valmistada pärast väsitavat tööpäeva. Valmistamine kaua aega ja suurt vaeva ei nõua, see-eest on lõpptulemus mahlane, maitsev ja sõltuvust-tekitav. Selle toidu kõrvale paku riisi või tatart.

 

Valmistamine

Paneeri esmalt kalkunirinnafileed: Lõika rinnafileest u 2cm paksused viilud ning vasarda toidukile vahel lihahaamriga õhemaks. Seejärel klopi ühes kausis lahti muna. Teise kaussi pane mõned peotäied jahu, maitsesta soola ja pipraga.  Aseta vasardatud lihaviilud esmalt munasse ning seejärel püherda jahus. Prae kalkuniviilud õlis kiirelt mõlemalt poolt kuldseks. Aseta lihaviilud ahjuvormi.

Kuumuta pannil õli ning pane pannile koriandriseemned, ingveriviilud ja pooleks lõigatud küüslauguküüned. Pruunista minut ning lisa juurde karripulber. Sega ning vala pannile kookospiim ja rõõsk koor. Kuumuta keemiseni ning lisa siis austrikaste. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste vormi lihaviiludele ning küpseta 170 kraadi juures 10 minutit.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • soola, pipart
    • jahu
    • 1 muna
    • 0,5 sl koriandriseemneid
    • 0,5 sl ingveriviile
    • 5 küüslauguküünt
    • 0,5 tl karripulbrit
    • 1 dl kookospiima
    • 3 dl rõõska koort (10%)
    • 1 sl austrikastet