4-le
Salatid

Kalkunifileesalat

Tervislik ja varasuvisest värskusest pakatav salat ei jäta ükskõikseks ka pere meespoolt, sest kalkunifilee teeb sellest salatist toeka eine.

Valmistamine

Lõika kalkunifilee 2 cm paksusteks viiludeks ja prae pannil väheses õlis 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika tükkideks. Keeda quinoad või bulgurit soolaga maitsestatud vees 15 minutit. Loputa külma veega ja kurna. Auruta brokoliõisikuid 3 minutit ja loputa külma veega. Tükelda oad ja keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Loputa külma veega. Sega kõik salati ja –kastmeained omavahel ja serveeri kohe.


Foto: Angeelika Kang

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa Jahutatud kalkuni rinnafileed
    • Soola ja musta pipart
    • Praadimiseks õli
    • 2 dl quinoad või bulgurit
    • 1 brokoli
    • Rukola salatit
    • 100 g rohelisi ube
  • Kaste
    • 0,5 dl oliiviõli
    • 1 sl sidrunimahla
    • 1 tl vedelat mett
    • Soola ja musta pipart