postthumb
4
1 h

Kalkunikintsuliharull õunte, kuivatatud puravike ja ahjuredistega

Te ei kujuta ette, kui hästi võib maitseda üks õunte, seente ja sibulaga täidetud kalkunirull. Proovimiseks ja tõestuseks alljärgnev retsept.

Retsept: Ants Uustalu. Antud retsept ilmus ka jaanuarikuu (2014) Maret ajakirjas.

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõigake kalkuni kintsuliha võimalikult õhukeseks ja tampige vajadusel lihahaamriga veidi ühtlasemaks. Koorige üks õun. Leotage hetkeks vees pool seenekogusest, nõrutage. Praadige mõlemad koos sibula ja rosmariiniga pehmeks. Segage hulka tükeldatud petersell. Maitsestage liha. Pange õunamass selle keskele, keerake rulli ja siduge nööriga kinni. Pange pannile võid ja praadige liha igast küljest kuldpruuniks. Küpsetage ahjus 160 kraadi juures 15-20 minutit.

Tõstke poolekslõigatud redised fooliumiga kaetud ahjuplaadile. Piserdage peale natuke õli, maitsestage küüslaugu, rosmariini ja soolaga. Mässige foolium kinni ja tõstke 10 minutiks ahju rulli kõrvale. Lõigake teine õun sektoriteks, kuumutage koos võiga ning lisage järelejäänud seened ja koor. Maitsestage kastet vähese calvadosega.

Võtke kalkunirull ahjust välja ja laske 6 minutit jahtuda. Lõigake õhukesteks viiludeks ning serveerige koos ahjurediste ja koores küpsetatud õuntega.

Võite kasutada ka kalkunirinnaliha või broilerikintsuliha.

Koostisosad

    • 450 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
    • 2 väiksemat õuna
    • 70 g kuivatatud seeni
    • 1 sibul
    • mõni rosmariinioks
    • väike kimp lehtpeterselli
    • 40 g võid
    • 100 ml 35% rõõska koort
    • 5 redist
    • 1 küüslauguküüs
    • lonks calvadost
    • soola, pipart, suhkrut