postthumb

Kalkuniliha magusa apelsini-tähtaniisi glasuuriga

Magus glasuur muudab niigi meeldiva kalkuniliha veel maitsvamaks. Aniisi ja apelsini kooslusest ei pea rääkimagi – see on kindla peale minek. Retseptis antud kogustega saab glasuuri veidi rohkem kui ära kulub, aga selle võib niristada näiteks hommikustele pannkookidele.

Retsept ja foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Valmistamine

Kõigepealt valmista glasuur. Selleks riivi apelsinil koor (ilma valge osata), pane see sõelale ja lase kuuma veega üle, et mõrkjas maitse eemaldada.  Pane väiksesse potti vesi, suhkur ja poole apelsini mahl. Aja keema ning lisa ka koor ja aniisikaunad. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit kuni segu on paksenenud. Lõika liha seitsmeks võrdseks tükiks. Tambi veidi õhemaks. Raputa lihatükkide mõlemale küljele soola ja värskelt jahvatatud pipart ning aseta tükid ahjuplaadile.

Pintselda liha üle glasuuriga. Küpseta 225 kraadi juures 20-25 minutit kuni liha on kuldpruun (madalamal temperatuuril ja kauem aega küpsetades võib liha ära kuivada). Võta liha ahjust välja ja pintselda uuesti glasuuriga. Serveeri näiteks värske rukola-apelsini salatiga. Järele jäänud glasuur sobib väga hästi pannkookide peale.

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 800 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha kondita ja nahata
    • 150 ml suhkrut
    • 100 ml vett
    • 1 suur apelsin
    • 3 tähtaniisi kauna
    • soola, pipart