Kalkunilihalõigud pistaatsiapähklikreemiga

Oktoober ongi läbi saamas, lihtsalt uskumatu kui kiiresti üks päev teise järel möödub. Nüüd aga, gruusiakuu lõpetuseks üks maitsmist väärt retsept – kalkunilihalõigud pistaatsiapähklikreemiga ehk siis lühidalt Rannamõisa moodi Satsivi. Selles retseptis soovitan proovida kalkuniliha, kuid alati võib teha roa ka traditsioonilisest broilerilihast.

 

Valmistamine

Pane kalkuniliha koos veega potti. Vett vala potti niipalju, et see kergelt kataks liha. Lisa sibulaviilud, loorberilehed, pipraterad ning sool. Hauta hästi tasasel kuumusel ca 1 tund. Seejärel kurna liha ning jahuta.

Haki pähklid peeneks ning rösti kuival kuumal pannil neid mõni minut. Seejärel vala peale rõõsk koor ning kuumuta keemiseni, lisa riivitud suitsujuust. Sega pidevalt, kuni saad ühtlase massi. Seejärel lisa segades sisse hapukoor. Vedelda valminud pähklikreemi puljongiga. Pähklikreem peab jääma paksem, kui tavaline kaste, kuid samas peab olema võimalik seda valada.

Lõika jahtunud kalkuniliha õhukesteks viiludeks ning lao vaagnale. Selle peale vala pähklikreem. Serveeri külmlaual.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa Jahutatud kalkuni kintsuliha (kondita/nahata)
    • vett
    • 1 sibul
    • 2 loorberilehte
    • 4-5 pipratera
    • 1 tl soola
  • Pähklikreem
    • 200 ml rõõska koort 38%
    • 100 g pistaatsiapähkleid
    • 75 g suitsujuustu, riivituna
    • 25 g hapukoort
    • puljongit (see, mis jäi üle liha keetmisest)