4-le
1 h 40 min
Pearoog

Kalkunipada paprika ja muskaatkõrvitsaga

Ahjupoti toidud on oma lihtsuses ja headuses lihtsalt sõltuvust tekitavad. Potti võib laduda peaaegu kõike, peaasi et ei puuduks hea liha. Kuna kalkuniliha on mõnus magus, siis sobib ta erinevate sügisjuurikatega suurepäraselt. Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Valmistamine

Tambi liha õhemaks, lõika natuke väiksemateks tükkideks ja tõsta võiga määritud ahjupotti. Haki sibul, küüslauk ja maitseained peeneks. Kuumuta pannil õli, lisa sibul, küüslauk ja sool. Kui sibul hakkab jumet võtma, siis lisa tomatipasta ja sinep ning sega. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa ka maitseroheline, sega läbi ja vala segu potti liha peale. Hauta kaane all 180 kraadi juures 45 minutit. Vahepeal lõika kõrvits ja paprika kuubikuteks. Kui liha on 45 minutit kaane all haudunud, siis lisa ka kõrvits ja paprika, sega ning lase veel 20-30 minutit küpseda. Serveeri riisi või kartuliga.

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 800 g Rannamõisa kalkunikintsuliha kondita ja nahata
    • 1 valge paprika
    • 200 g muskaatkõrvitsat
    • 100 g sibuat
    • 1 suur kange küüslauguküüs
    • 3 sl tomatipastat
    • 1 sl mahedat sinepit
    • soola, pipart
    • 3 peotäit erinevat maitserohelist (till, petersell, murulauk)
    • õli praadimiseks