postthumb
4
45 min
Pearoog
Klassika

Kalkunistrooganov

Kalkunikintsuliha on üks äärmiselt põnev tooraine, mida saab kasutada paljudes retseptides. Kintsuliha on rasvasem fileest, kuid seetõttu on liha mahlane ning oht kokkamisel liha kuivaks muutumisele väga väike. Paljud ütlevad, et kalkunikintsuliha on tekstuurilt sarnane seakaelakarbonaaditükile, kuid on oluliselt lahjema rasvasisalduse ka kalorsusega. Seekord valmib kalkunikintsulihast strooganov.

Koostisosad

    • 450 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
    • 1 sl jahu
    • soola, pipart
    • 1 sibul
    • 1 porgand
    • 1 tl paprikapulbrit
    • 200 g tomatipastat
    • 2 dl kanapuljongit
    • 100 g marineeritud kurki
    • 2 sl kurgimarinaadivedelikku
    • 1 tl suhkrut
    • õli

Valmistamine

Lõika kintsuliha tükkideks. Maitsesta jahu soola ja pipraga ning püherda kintsulihatükke selles. Kuumuta pannil paras kogus õli ning pruunista lihatükid igast küljest. Tõsta kõrvale. Samal pannil prae eelnevalt tükeldatud sibula- ja porganditükke paar minutit. Seejärel lisa pruunistatud lihatükid ning paprikapulber. Segades vala juurde tomatipasta ja puljong. Hauta kaane all u 10 minutit.

Seejärel lisa väikesteks tükkideks hakitud kurgitükid, marinaadivedelik ja suhkur. Hauta veel u 30 minutit. Maitsesta (vajadusel) lõplikult ja serveeri.

Paku koos keedetud kartulitega!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun