4
45 min
Kalkuniliha

Kalkunistroogonov

Kalkunikintsuliha on üks äärmiselt põnev tooraine, mida saab kasutada paljudes retseptides. Kintsuliha on rasvasem fileest, kuid seetõttu on liha mahlane ning oht kokkamisel liha kuivaks muutumisele väga väike. Paljud ütlevad, et kalkunikintsuliha on tekstuurilt sarnane seakaelakarbonaaditükile, kuid on oluliselt lahjema rasvasisalduse ka kalorsusega. Seekord valmib kalkunikintsulihast stroogonov.


Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika kintsuliha tükkideks. Maitsesta jahu soola ja pipraga ning püherda kintsulihatükke selles. Kuumuta pannil paras kogus õli ning pruunista lihatükid igast küljest. Tõsta kõrvale. Samal pannil prae eelnevalt tükeldatud sibula- ja porganditükke paar minutit. Seejärel lisa pruunistatud lihatükid ning paprikapulber. Segades vala juurde tomatipasta ja puljong. Hauta kaane all u 10 minutit.

Seejärel lisa väikesteks tükkideks hakitud kurgitükid, marinaadivedelik ja suhkur. Hauta veel u 30 minutit. Maitsesta (vajadusel) lõplikult ja serveeri.

Paku koos keedetud kartulitega!

Koostisosad

    • 450 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
    • 1 sl jahu
    • soola, pipart
    • 1 sibul
    • 1 porgand
    • 1 tl paprikapulbrit
    • 200 g tomatipastat
    • 2 dl kanapuljongit
    • 100 g marineeritud kurki
    • 2 sl kurgimarinaadivedelikku
    • 1 tl suhkrut
    • õli

Värsked inspireerivad retseptid

Vaata kõiki