Kana-brokkolisupp

Vähe on selliseid suppe, mida teed ikka korduvalt ja korduvalt. Supi-toitudega on pigem selline asi, et tahad igakod pigem miskit uut kokku segada. Sinna pidevalt valmistamis-nimistusse kuuluvad minul traditsiooniline kana-klimbisupp, frikadellisupp, hernesupp ja mõned püreesupid…  See supp on aga kujunenud miskipärast minu traditsiooniliseks talvesupiks. Ei tea, kas on see õues laiutavatet lumehangedest või suurematest miinuskraadidest termomeetril, aga selliste ilmadega tuleb mulle meelde, et mul on retseptivihiku vahel ootamas üks imehea supiretseptike.

Valmistamine

Prae vähese õliga piserdatud pannil kanafilee küpseks. Poole küpsemise pealt lisa viiludeks lõigatud seller. Sega keevas vees kanapuljongikuubikud ning vala kana ja sellerile peale. Murra spagetid väiksemaks, brokkoli õisikuteks ning lisa supile. Keeda seni kuni brokkoli ja makaronid on pehmed. Seejärel lisa sulatatud juust ning sega pidevalt kuni see on ilusti sulanud. Viimistle lõpptulemust soola ja pipraga.


Foto; Ragne Värk

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 1 sellerivars
    • 0,5 kg brokkolit
    • 2 kanapuljongikuubikut
    • 1,5 l keeva vett
    • 50 g makarone
    • 200 g Merevaigu sulatatud juustu
    • soola-pipart