postthumb
3-le

Kana-murulaugurisoto

Eilse palavuse tõttu oli sunnitud oma köögivarustusega õue kolima. Võtsin oma suvilaköögist kaasaskantava pliidiraua, mõned potid ja vajalikud toiduained kaasa ning marssisin kogu varustusega õue suunas. Kiiresti kandsid vilja ka pikendusjuhtme otsingud ning vaba-õhu suveköök oligi olemas Plaan oli valmistada risotot, milles pole koonerdatud kanaliha ega ka parmesaniga. Vahetult enne kardinaalset ilmamuutust sai valmis minu täiuslik risoto. Tegemist on väga lihtsalt valmiva roaga, kuid mille valmistamist peab tunnetama. Risoto ei tohi jääda kõvaks, samas ei tohi jääda liiga hommikuputru meenutava konsistensiga.

Valmistamine

Lõika broilerifilee tükkideks ning prae õliga piserdatud kuumal pannil küpseks. Maitsesta broilerifileetükke kindlasti soolaga! Pane risoto valmistamise ajaks kõrvale.

Pane pliit keskmisele kuumusele ning kuumuta pannil ca 2 sl õli. Lisa sibul ning kuumuta see klaasjaks. Kuumutamise lõpu poole lisa riis. Prae riisi seni (ca 3-4 minutit), kuni riisiterad muutuvad kergelt läbikumavaks. Lisa riisi segades juurde vein. Kuumuta edasi paar minutit, et alkohol välja aurustuks.

Seejärel hakka järk-järgult kulbitäie haaval juurde lisama puljongit, ise vahepeal riisi segades. (Ära unusta kindlasti vahepeal maitsestada soola)ga. Kui puljong riisi imendub, lisa uus kulbitäis puljongit. Jätka tegevust seni, kuni puljong otsa saab. Võta pann tulelt ning sega sisse või, riivitud parmesan, murulauk ning eelnevalt praetud kanafileetükid. Aseta risotole peale kaas ning lase paar minutit rahuneda. Seejärel serveeri.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 350 g  Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 0,5 sibulat, peeneks hakituna
    • 250 g risotoriisi (Abrorio)
    • 1,5 dl valget vein
    • 5 dl kuuma kanapuljongit
    • 1 sl võid
    • 2 dl parmesani, riivituna
    • kimbutäis murulauku, peeneks hakituna
    • soola
    • oliiviõli