4
10 min

Kana õlle-sibulamarinaadis

See retsept toimib hästi broileririnnafilee, kui ka -kintsuliha puhul. Maitselt jääb see liha lõpptulemusena mahe, samas aga kergelt küüslaugune ning pisut magus.

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega marinaadi ained omavahel. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning pane lihad vaheldumisi sibulaviiludega kaussi. Sega marinaadiained omavahel ning vala lihale. Aseta kaas peale ning raputa liha, et kõik saaks marinaadiga kokku. Lase lihal marinaadis maitsestuda ööpäev. Vahetult enne grillimist, kuivata liha marinaadist ning maitsesta soolaga. Küpseta grillil seejärel liha mõlemalt poolt valmis.

Tugevama küüslauguse maitse saamiseks, lisa marinaadi umbes 4 küüslauguküünt.

Koostisosad

    • 700 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha või -rinnafileed
    • soola
    • 1 sibul
  • Marinaad
    • 4 sl tumedat õlut
    • 1 sl vedelat mett
    • 2-3 tl valgeveiniäädikat
    • 1 tl laimikoort, riivituna