postthumb

Kana-sinihallitusjuustupirukas imepisikese pirnilisandiga

Kuna sõbrapäev on lähenemas, siis võiks ju arvata, et igasugu südamekujulised retseptide postitused hakkavad siin avalduma. Tegelikult ei, natuke ületähtsustatud on minu jaoks see päev – kõik need poes müüdavad südamekujulised pehmed nipsasjakesed, portselanist punased südametega tegelased ja vilkuvad märgikesed. Milleks see? Jälle üks tolmu kogunev vahend, mida igal koristamisel veidi kõhklevalt vaatad, tahaks nagu ära visata, aga samas ei saa, sest see ju kingiti mulle sõbrapäevaks.

Südamekujulist toidupostitust ei tule, küll aga üks väike maitsev pirukaretsept, millega võiksite nädalavahetusel ennast või oma peret üllatada. Teadagi, et kooslus pirn-siniallitudjuust-kana on imemaitsev, nii et kõik pirukaalleeee!!!

 

Valmistamine

Põhja valmistamiseks sega kokku jahu ja sool, haki juurde võitükikesed ning näpi segu purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sõtku ühtlaseks taignaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ringilise vormi (Ø24cm) põhja ja äärtele.

Tükelda broilerifilee väikesteks tükkideks ning prae õliga piserdatud kuumal pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni. Vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Lõika pirn kuubikuteks ning murenda sinihallitusjuust. Laota pirukapõhjale kõigepealt praetud kanatükid, siis pirnikuubikud ning kõige lõpuks sinihallitusjuust. Kõige peale vala omavahel kokku segatud hapukoore-munasegu.

Küpseta 190 kraadi juures ca 45 minutit. Pärast küpsemist lase pirukal ahjus avatud ahjuuksega umbes 10 minutit rahuneda.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

  • Põhi
    • 4 dl jahu
    • 0,5 tl soola
    • 150 g külma võid
    • 3 sl vett
  • Täidis
    • 250 g broilerifileed
    • 2 pirni
    • 100 g sinihallitusjuustu
    • soola, pipart
  • Kate
    • 3 dl hapukoort
    • 2 muna