Kanafilee jõhvika-ingveri marinaadis

Sügis-talvisel hooajal sobib kanale marinaadiks ideaalselt jõhvikas. Hapukas mari asendab ilusti igasugused sidrunid või veiniäädikad, mis muidu marinaadile hapustajaks lisatakse. Jõhvikale seltsiliseks sobitub imehästi ingver kergelt tulise ja soojendava iseloomuga. Soolasust lisab sojakaste ning sel moel valmibki killukese Aasia sugemetega, kuid kodumaiselt jõhvikane marinaad. Küpsetatud kanafileed võib kasutada nii toekal einevõileival, salatisse sättida, koos riisi või köögiviljadega korralikuks kõhutäieks tarvitada ehk kasutusvõimalustest saab igaüks ise endale meelepärase välja valida.

 

Valmistamine

Sega marinaadiained. Aseta fileed kaussi või kilekotti, kalla peale marinaad ning jälgi, et fileed oleksid igast küljest marinaadiga kaetud. Jäta marineeruma vähemalt 2-3 tunniks.

Võta fileed marinaadist, eemalda liigne marinaad ning prae kanafileesid või ja õli segus kuumal pannil kuni küljed on kuldpruunid mõlemalt poolt (kokku ca 10 minutit sõltuvalt filee suurusest). Lase fileedel veidi aega rahuneda enne kui lahti lõikad. Maitsesta soola ja pipraga.

Fotod: Tuuli Mathisen

Koostisosad

    • 2-3 Rannamõisa jahutatud broilerifileed
  • Marinaad
    • 4-5 spl jõhvikakeedist  (võid ka ise valmis keeta 2 osast jõhvikatest, 1 osast suhkrust, veidike vett lisaks, läbi hautada ja siis püreestada)
    • 2 küüslauguküünt hakituna
    • Pöidlasuurune jupp värsket ingverit riivituna
    • 3-4 spl sojakastet
    • Soovi korral värsket hakitud tšillit või tšillipulbrit
    • Värskelt jahvatatud musta pipart
    • Võid ja õli
    • Soovi korral soola