postthumb
2
45 min

Kanafilee Türgi ubadega

Tervisliku ja maitsva marinaadi saab kergesti valmistada ise. Tasub vaid meeles pidada, et see sisaldaks rasva (oliiviõli), midagi haput (sidrun) ja maitsestamiseks ürte või vürtse. Selline marinaadi kombinatsioon aitab saavutada meelepärase maitse ja tagab tervisliku tulemuse. Isetehtud marinaad on naturaalsem ja ega sisalda lisatud aineid (näiteks lõhna- ja säilitusaineid). Ürte ja vürtse tasub kasutada mitte ainult marinaadi valmistamisel, vaid ka toidu maitsestamisel üleüldiselt. Lisaks huvitavale maitsele ja lõhnale, sisaldavad need vitamiine, mineraalaineid  ja antioksüdante ning vähendavad riski haigestuda erinevatesse haigustesse, sh vähki.

Retsept: Henri Ruul

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Alusta marinaadiga - sega omavahel riivitud sidrunikoored, värskelt pressitud sidrunimahl, oliiviõli, purustatud pune ning maitsesta meresoola ja pipraga. Sega kanatükid marinaadis ja jäta paarikümneks minutiks marinaadi. Samal ajal kuumuta pannil natuke vett ja keeda külmutatud ube umbes üks minut. Kurna oad ja jäta jahtuma. Valmista ette tükeldatd küüslauk, punane sibul ja paprika. Grilli kanafileed (või kuumuta pann ja pruunista ühtlaselt mõlemalt poolt keskmisel tulel). Lisa pannile natuke võid ja punane sibul. Pruunista sibul keskmisel tulel (umbes 4-5 minutit), lisa küüslauk ja paprika. Natuke hiljem lisa rohelised oad ja prae veel 2-3 minutit (ubadega koos võib lisada ka natuke kookosõli. Tulemus tuleb pehmem ja huvitavam). Maitsesta ning serveeri koos broilerifileega.

1 portsjon:valgud 38g / rasvad 12g / süsivesikud 19g / energia 336kcal

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud broilerifilee
    • 300 g aedube (näiteks külmutatud)
    • 1 punane sibul
    • 2 paprikat
    • Küüslauku (3 küünt)
    • 1 tl riivitud sidrunikoort
    • Pune
    • 1 spl oliiviõli
    • Või
    • Meresool ja pipar