postthumb

Kanamaksa-õunakotletid

Uskumatullt tänuväärne toiduaine see maks ikka…. Minu üheks suureks lemmikuks on loomulikult traditsiooniline maksapasteet, mida talveilmade lähenedes üha tihedaminimi ennast valmistamas leian. Enamasti ongi nii, et maksaga meenub esmalt pasteet, alles siis liiguvad mõtted edasi kastmete ja hautiste juurde, kus võib maks samuti väga maitsvat rolli mängida. Magusa-soolase vikajatele võin rahustuseks lubada, et õun lisab toidule vaid suurepärast mahlakust. Kanamaksa-õunakotletid on hea mugavustoit puhuks, kui aega kipub nappima. Eriti lihtne on siis, kui keedetud kartulid juba eelmisest päevast külmas ootamas, nii et siis ei jää üle muud kui kõik kokku segada ning kogu kupatus pannile panna.

Valmistamine

Kuivata maks majapidamispaberiga ning püreesta mikseri või köögikombainiga püreeks. Lisa maksapüreele keedetud kartul ning õun. Sega sisse muna ja kohupiim. Kõige viimasena lisa jahu ja sool. Sega ühtlaseks massiks ning prae kuuma õliga piserdatud pannil väikesed kotletid mõlemalt pool kuldseks.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa Jahutatud kanamaksa
    • 5 keskmise suurusega keedetud kartulit, riivituna
    • 2 keskmise suurusega koorega õuna, riivituna
    • 1 muna
    • 250 g kohupiima (teralist)
    • 3 dl jahu
    • ca 1 tl soola