6-le
1 h

Kanapirukad

Kanapirukad, millel täidiseks erinevad köögiviljad. Pirukate valmistamisega peab küll veidike vaeva nägema, kuid tulemus on seda väärt.

Valmistamine

Lõika kanakitsuliha umbes 1x1 cm suurusteks tükkideks. Haki sibul, lõika porgand ja suvikõrvits peenikesteks ribadeks. Kuumuta pannil veidi õli, prae kergelt kanaliha ja sibul ning lisa seejärel pannile ka suvikõrvits, porgand, rohelised herned ning kõige lõpuks koor ja hakitud roheline sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta täidis jahtuma.

Valmista ette pirukavormid. Hästi sobivad muffinivormist veidi suuremad alumiinimist vormid. Määri vormid õliga ning raputa üle jahuga.

Valmista tainas. Sõelu jahu kaussi. Kuumuta kastrulis vesi, searasv ja sool, kuni searasv sulab (keeta ei ole vaja) ning vala see jahu hulka. Sega puulusikaga ning seejärel sõtku ühtlaseks tainapalliks. Vooderda tainaga vormi sisu. Jälgi, et vormi põhja ei jääks õhumulli ning tainas oleks vormi servades ühtlaselt. Pane vormi täidis, vajuta tainaääred veidi tagasi ning määri munaga. Aseta pirukale peale tainast kaas (mille keskele on tehtud umbes 1 cm auk, et liigne aur välja saaks) ning suru kaane servad piruka külgede külge kinni. Määri pealt munaga ja küpseta 180 C juures umbes 20 minutit, kuni pirukad on pealt õrnalt kuldpruunid. Võta pirukad vormist välja, määri ka piruka küljed munaga ning küpseta veel umbes 6-7 min.

 Lõika peet, porgand  ja värske kurk õhukesteks ribadeks.  Kuumuta kodusiider(võib ka tavaline ) ja pane iga köögivili eraldi siidrisse marineeruma. Niikaua kui pirukas ahjus küpseb on ka köögiviljad marineerunud. Sega rukolasalatiga ja serveeri koos pirukaga.

Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

  • Täidis
    • 250 g Rannamõisa jahutatud broileri kintsuliha
    • ½ sibulat
    • 100 g suvikõrvitsat
    • 100 g porgandit
    • 50 g rohelisi herneid
    • 50 ml koort
    • veidi rohelist sibulat
    • soola, pipart
    • 1 muna
  • Tainas
    • 100 g searasva
    • 330 g nisujahu
    • 170 ml vett
    • ½ tl soola
  • Marineeritud köögiviljasalat
    • 1 väike keedupeet
    • 1 väike porgand
    • ½ värsketkurki
    • rukolasalat
    • kodusiider