postthumb
1tk
35 min

Kanapirukas kuskussi, pärlsibulate ja juustuga

Selle pirukaga ei ole vaja pikalt köögis vaeva näha, sest küpsetis valmib ülimalt lihtsalt. Lisaks ei lähe pirukatäidis küpsedes väga vedelaks, mistõttu säilib igast küljest piruka krõbedus. Täidiseks on parajas koguses juustu ja veidi majoneesi, mis seob edukalt kana, kuskussi ja pärlsibulaid. Lõpptulemus maitseb imeliselt hästi!

IMG_4100Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Valmista kuskuss vastavalt pakendil olevatele juhistele. Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ning prae need kuumal õliga piserdatud pannil valmis, maitsesta soola ja pipraga. Võimalusel lase kanafilee tükkidel kümmekond minutit jahtuda.

Sega kausis kokku küpsenud keedetud kuskuss, kanatükid, till, juust, majonees ja poolitatud pärlsibulad. Maitsesta segu soola ja pipraga. Laota seejärel tainas küpsetuspaberil lahti ning laota selle keskele pikuti kanatäidis (jäta otsad umbes 3 c ulatuses vabaks). Vabaks jäänud taina pikematele külgedele lõika noaga u 2cm paksused sisselõiked. Kata täidis esmalt otstest vabaks jäänud tainaga ning tõsta siis äärde lõigatud ribad täidisele. Määri pirukas pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures pöördõhuga režiimil 15-20 minutit.

See pirukas sobib ka söömiseks iseseisva roana! Serveeri seda koos
värske salati ja mee-sojakastmega.

Koostisosad

    • 50 g (täistera)kuskussi (keetmata kogus)
    • 2 (ca 500g) Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • soola, pipart
    • 3 sl hakitud tilli
    • 75 g riivitud juustu
    • 4 sl majoneesi
    • peotäis pärlsibulaid
    • 500 g pärmi-lehttainast (kasuta võimalusel juba lahtirullitud lehttainast)
    • 1 muna (piruka määrimiseks)
  • Serveerimiseks
    • jääsalatit
    • kirsstomateid
    • oliive
    • sojakastet, seesamiõli, mett