postthumb
4-le

Kanasalat grillitud halloumi-juustu ja päevalilleseemnetega

Salat peab alati sisalduma sööja kõige lemmikumaid komponente, nii tasub end premeeriga halloumi-juustu ja broileriliha armastajatel just selle salatiga. Just pannilt võetud sulanud halloumi värskel salatil koos broilerilihaga on lausa jumalik kombinatsioon!

 

Valmistamine

Rebi salatilehed väiksemaks, lõika kurk viiludeks, kirsstomatid sektoriteks ja ananass väikesteks tükkideks. Sega kõik need omavahel kokku. Lõika broilerifilee tükkideks ning prae õliga piserdatud pannil küpseks, maitsesta soola ja pipraga. Lisa kanatükid salatiainetele ning jaota see taldrikutele (või ühele suurele vaagnale).

Sega kastmeained omavahel ning vala salati peale. Rösti kuival kuumal pannil päevalilleseemneid, kuni nad omandavad kerge kuldse jume. Raputa seemned kastme peale. Maisesta soola ja pipraga.

Lõika halloumi õhukesteks viiludeks. Kuumuta (grill)pann hästi kuumaks, lisa veidi oliiviõli ning prae juustuviilud mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta küpsed juustuviilud kõige peale, serveeri salatit koos ahjusooja kukliga.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 peotäit jääsalatit
    • 100 g kurki
    • 12 kirsstomatit
    • 4 konservananassiviilu
    • 200 g halloumi juustu
    • 400 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 5 tl päevalilleseemneid
    • meresoola, pipart
  • Kaste
    • 200 g maitsestamata jogurtit
    • 0,6 dl ananassimahla