2
35 min
Salatid

Kanasalat pošeeritud muna ja petersellimajoneesiga (Paleoretsept)

Salatid on alati põnevad, kuna sinna saab meeldivas koguses kuhjata oma kõige lemmikumaid komponente. Veidike igat lemmikut ning mõne aja pärast on taldrikule kogunenud juba suurem salatikuhi:) Tegemist on taas paleo-retseptiga – ühesõnaga ei sisalda retsept piimatooteid, nisujahu ega ka erinevaid kaunvilju. Salatile on valmistatud juurde petersellimajonees, mida jagub ilusti ka järgmiseks päevaks.

Üht maitsvat paleo-retsepti saate vaadata siit: suvikõrvitsapasta.

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Rebi salatilehed kahele taldrikule. Lisa poolitatud tomatid ning rediseviilud. Suru labakäega kergelt fileedele, et need õhemaks lähevad (võid ka lihahaamriga tampida) ning prae pannil ühelt poolt küpseks, seejärel pööra lihad ümber. Poolita küüslauguküüned ning hõõru küpsenud kanafileesid nendega. Jäta küüslauguküüned lihadele. Küpseta seni, kuni fileed on ilusti küpsenud. Lõika seejärel fileed viiludeks ning aseta salatile.

Pošeeritud munade valmistamiseks aja vesi keema, lisa äädikas ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna. Pane munad kanafileedele ning tee noaga munadele väike sisselõige, et munakollane valguks salatile.

Majoneesi valmistamiseks mikserda kausis 6 esimest komponenti, kuni segunemiseni. Lisa tasakesi juurde ca 2 dl oliiviõli. Lõpptulemus peab jääma paksemapoolsem, kuid ära kindlasti üle vahusta! Seejärel lisa petersellilehed ning päevalilleseemned ja mikserda kõik kiirelt ühtlaseks.

Pärast küpsemist võid kanafileele ka pisut sidrunimahla peale piserdada!

Koostisosad

    • salatilehti (rooma salatit)
    • ca 10 kirsstomatit
    • ca 10 redist
    • 2 Rannamõisa jahutatud broilerifileed või broileririnnafileest minutipihve
    • 2 küüslauguküünt
    • soola
    • 2 muna
    • 1 tl äädikat
  • Petersellimajonees
    • 1 muna
    • 0,5 tl soola
    • 0,25 tl mett (soovi korral)
    • 0,25 tl Dijon sinepit
    • 2 tl sidrunist pressitud mahla
    • 1 ,5 tl valgeveiniäädikat
    • ca 2 dl neitsioliiviõli (või pähkliõli)
    • suur kimp petersellilehti
    • 2 sl päevalilleseemneid