2
30 min

Kanasupp riisiga

Kuigi head suppi sobib süüa igal aastaajal, on eriti mõnus seda kuuma toitu nautida külmemate ilmade korral. Kusjuures suppide roll ei piirdu mitte ainult keha soojendamise ja vajalike toitainetega, vaid on ka taljesõbralik. Nimelt aitab kuum toit kaasa söömistempo langetamisele. Teatavasti on aeglaselt söömine seotud väiksemate kogustega. Win-win!

Üks selline kiire, lihtne, tervislik ja toitev eine on kanasupp riisiga. Seda saab valmistada vähese ajaga ka siis, kui külmkapis riisi või broilerifilee ülejääke ei ole. Vähe koostisosi, kuid sellest hoolimata väga hea B-grupi vitamiinide ja mineraalainete allikas.
Retsepti autor: Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul

 

Kanasupp riisigaFoto: Henri Ruul

Valmistamine

Lase potis puljong keema (või vesi + puljong). Lisa riis ja tükeldatud porgandid ning hauta tasasel tulel kuni porgand ja riis on pehmed (ligikaudu 15min). Samal ajal prae broilerifilee. Seejärel lisa supi jurde tükeldatud broiler, till ja roheline sibul. Hoia tulel paar minutit, seejärel serveeri. Head isu!

Võimalusel eelista kodus valmistatud kanapuljongit. Võrreldes kuubikutega
on need toitainerikkamad ja sisaldavad vähem soola ja lisaaineid. Poest
ostes eelista madalama soolasisaldusega puljongeid.

Koostisosad

    • 100 g riisi
    • 200g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 3 porgandit
    • 1-1,5 l kanapuljongit
    • tilli
    • rohelist sibulat