4
15 min

Kanavõileib hernepüreega

Mida teha grillimisest järgijäänud lihaga? Valmista hommikuks või vahepalaks sedasama kanavõileiba hernepüreega. Valmistatud püree maitseb erakordselt värskelt ja ehedalt, millele lisavad omaltpoolt maitset veel rohelised sibulad ka grilllitud linnuliha.

 

IMG_4859Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Hernepüree valmistamiseks vala hernestele peale keev vesi ning lase paar minutit seista. Kurna vesi ära ning lisa hernestele ülejäänud komponendid, maitsesta soolaga ning püreesta segu korralikult ühtlaseks. Rösti ciabatta-viilud, määri peale või ning jaota pooltele viiludele peale hernepüree, aseta peale grill-liha, raputa üle roheliste hernestega ning kata teise ciabatta-viiluga.

Võid võileiva vahele lisada ka pisut praesibulaid!

Koostisosad

    • 8 ciabatta viilu
    • võid
    • grillitud linnuliha
    • rohelist sibulat, hakituna
  • Hernepüree
    • 2 dl külmutatud herneid
    • 2 sl kodujuustu
    • 2 sl parmesani, riivituna
    • soola