2
30 min

Kanavõileib

Tegemist on ühe klassikalise ja alati toimiva kanavõileivaretseptiga. Lihtsad komponendid tekitava kooslusena suurepärase maitse, millele pisut särtsu annab murendatud sinihallitusjuust. Valmistamine on lihtne ning sobib ka ideaalselt lapsele valmistamiseks peale koolipäeva.

 


Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Küpseta broilerikintsulihad pannil mõlemalt poolt küpseks, vahepeal maitsesta soolaga. Lõika seejärel kintsulihatükid viiludeks. Teisele pannile löö küpsema 2 muna. Raputa mõlemale munale peale 1 sl riivitud juustu, maitsesta soola-pipraga ning küpseta seni, kuni muna on hüübinud, seejärel küpseta hetke ka teiselt poolt.

Määri saiaviiludele peale majonees, raputa peale sinihallitusjuust ja järelejäänud 2 sl riivitud juustu. Pista saiad ahju ning küpseta seni kuni juust on sulanud. Seejärel "ehita valmis" võileib - pane juustule peale jääsalatiribad, seejärel kanalihaviilud, kurgiviilud ja praemuna. Tee samamoodi valmis ka teine võileib.

Võid selle võileiva vahele pista ka mõned pannil klaasjaks
küpsetatud sibulaviilud.

Koostisosad

    • 2 tk Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • 2 muna
    • 4 sl riivitud juustu
    • 2 kandilist saiaviilu
    • 2-4 sl majoneesi
    • 2 sl murendatud sinihallitusjuustu
    • peaotäis tükeldatud jääsalatit
    • marineeritud kurgi viile
    • soola, pipart