Kaneelised broileri-poolkoivad

Ma tean päris paljusid, kes ei taha oma toidus kaneeli nähagi, eriti kui on tegemist veel soolase toiduga. Mul õnnestuski kolmapäevasel külaliste tulekul ära unustada imepisike detail, et küllatulijate seas on inimene, kes just eriliselt ei aplodeeri kaneelile, kui maitseainele. Otsustasin seetõttu pearoa valmistamisjuhendid enda teada jätta. Suureks üllatuseks seesama Härra ei kaneelile kiitis minu valmistatud lõpptulemust kohe väga-väga ning mainis huvitavalt maitsvat kõrvalmekki. Nii ,et kui peaksite isegi kaneeli vihkama, siis see maitsev retsept võib Teile meelejärgi olla. Siit ka väike õppetund, et peedivihkajale ei tasu mainida, et ta sööb peedipirukat ning mitte väga suure vaimustusega kookoshelveste fännidele, et nende kiidetud küpsised sisaldavad just kookoshelbeid….

Retsepti inspiratsiooniks Cat Cora Cinnamon Stewed Chicken

 

Valmistamine

Kuivata broileripoolkoivad majapidamisrätikuga. Sega omavahel kaneel, sool ja pipar ning hõõru saadud seguga kokku broileri poolkoivad. Kuumuta õli pannil ning pruunista koivad igast küljest, selleks kulub ca 4-5 minutit (kuumuta koibi pannil mitmes jaos, vastasel juhul jääb pann liiga kitsaks ning praadimise asemel hakkavad koivad hauduma).

Seejärel võta pott ja pane sinna ca 2 sl õli. Lisa purustatud küüslauguküüned ja hakitud sibulatükid ning prae keskmisel kuumusel õlis klaasjaks. Seejärel lisa keev vesi, tomatipasta ja kuivatatud ürdid. Lisa eelnevalt pruunistatud broilerikoivad ja hauta madalal kuumusel ca 35-40 minutit. Maitsesta lõplikult soola ja pipraga.

PS! Kui praed küüslauku ja sibulat, soovitan peale raputada ca 1 tl soola, nii takistab see sibula kõrbemist.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1,2 kg Rannamõisa Jahutatud broileripoolkoibi
    • 1,5 tl kaneeli
    • ca 3 tl soola
    • 1,5 tl musta jahvatatud pipart
    • 4 purustatud küüslauguküünt
    • 1 sibul
    • 3 dl keeva vett
    • 300 g tomatipasta
    • 1 sl erinevaid kuivatatud ürte