8
1 h 10 min
Hakklihast toidud

Kapsa-hakklihapirukas

Üks täidiserohke küpsetis, milles saavad kokku jääsalat, kalkunihakkliha ja tuunikala. Kindlasti tekib nüüd küsimus, kuidas need 2 viimast komponenti omavahel täidisesse sobivad, aga toimivad lausa suurepäraselt ning sellepärast on soovitav kindlasti seda pirukat proovida! Retsept pärineb raamatust “Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini”.

·     Nõruta tuunikala pigem lohakalt, see annab hakklihasegule juurde rohkem maitset
·      Taina valmistamiseks peavad olema ained toasoojad!
·     Pirukas kasutatav vesi peab olema ca 37 kraadi, vastasel juhul pärmiseened ei kerki korralikult.

Valmistamine

Lisa veele segades juurde pärm, suhkur ja sool. Jäta paariks minutiks seisma. Seejärel lisa segades juurde jahu. Kõige lõpuks lisa õli. Sõtku tainast korralikult seni, kuni see käte küljest lahti tuleb, vajadusel lisa täiendavalt jahu. Raputa siis tainapallile veidi jahu ning jäta rätikuna kaetult sooja kohta kerkima 30 minutiks.

Prae hakitud sibulat pannil paar minutit. Lisa hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Paari minuti pärast sega juurde nõrutatud tuunikala. Haki kapsas väiksemaks ning lisa hakklihasegule. Prae seni, kuni kõik on ilusti segunenud, maitsesta.

Jaota kerkinud tainas pooleks ning rulli neist 2 ringi. Kata ühe ringiga 22 cm läbimõõduga koogivormi põhi, veidi servasid äärteks surudes. Täida täidisega (jättes ääred veidi vabaks) ning aseta peale teine tainaring. Suru ääred hoolikalt kokku. Tee noaga pirukale peale mõned sisselõiked ning määri pealt munaga. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minuti

Koostisosad

    • 3 dl käesooja vett
    • 2 tl (väikese kuhjaga) kuivpärmi
    • 1 tl suhkrut
    • 0,5 tl soola
    • ca 7 dl nisujahu
    • 4 sl õli
    • 0,5 sibulat
    • 450g kalkuni hakkliha
    • 1 tuunikalakonserv õlis
    • 200 g jääkapsast
    • soola, pipart
    • 1 muna (lahtiklopitud, piruka määrimiseks)