postthumb
4-6
40 min
Lisandid

Kartuli-kõrvitsapüree

See puder on pehme ja siidine ning mis kõige toredam – maitseb üldjuhul ka neile, kellele kõrvits kõige lemmikum ei ole. Selles pürees ei jaga kõrvits tugevat maitset, vaid lisab sobivat tekstuuri, mis lõpptulemuse meeldivalt kohevaks ja õhuliseks teeb. Kartuli-kõrvitsapüree on lisand, mis sobib hästi erinevate linnuliha roogadega. Vali selleks näiteks Mee ja sinepi kanakintsuliha!

Valmistamine

Keeda kartuli-ja kõrvitatükid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel nõruta ning tambi köögiviljad pudrunuiaga pudruks. Lisa vahepeal seltsi ka või, koor ja parmesan. Tambi seni, kuni püree on kohev, maitsesta muskaatpähkli ja vajadusel soolaga. Kui vaja, lisa täiendavalt ka kohvikoort. Serveeri koheselt!

Koostisosad

    • 1 kg kooritud kartuleid
    • 400 g kõrvitsa viljaliha
    • soola
    • 50 g võid
    • 100 ml (1dl) kohvikoort
    • 50 g parmesani
    • mõned näpuotsatäied jahvatatud muskaatpähklit