3-le

Kartulikuubikutega singi-hernesupp

Kõige esimesena meenub vastlapäevaga koolist koju jõudes laual olev vanaema valmistatud hernesupp ning vanaisa poolt kingituseks saadud kondist valmistatud vurr – tõeliselt tore meenutus, mis vastlapäevad alati erilisemaks muudab.  Millegipärast olen aga üritanud viimastel aastatel valmistada suppe, mis küll erineksid traditsioonilisest vastlapäeva hernesupist, kuid omaksid siiski kaudselt kerget sarnasust. Selle supiretseptiga on traditsioonilisest hernesupist asi kaugel, kuid sobib just neile kellele tavapärane hernesupp meeltmööda ei ole.

Valmistamine

Lase puljong keema, lisa umbes 1 sl hakitud peterselli. Koori kartulid ja lõika suuremateks kuubikuteks, lisa puljongile ja keeda kuni kartulid on pehmed. Seejärel lisa peeneks ribadeks lõigatud sink ja nõrutatud konservherned. Kuumuta umbes minut ning serveeri!


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 l köögiviljapuljongit
    • 1 sl värskelt hakitud peterselli
    • 4 suuremat kartulit
    • 120 g Rannamõisa suitsutatud kalkuni rinnafileed
    • 1 purk (400g) konservherneid